tiistai 25. joulukuuta 2018

Motivointia ja inspiraatioita!

Hei vain täältä joululomilta! ❤

Kuten jo parista postauksesta on saanut käsityksen, niin mulla on ollut hieman henkistä painetta arkea kohtaan tässä syksyn mittaan. Ja hiljalleen se on rauhoittumassa.
Ajattelin, että joululoman lomailen pelkästään, mutta heräilen stressin vuoksi aamuöisin pohtimaan To do-listaani ja uni sitten karkaa vieläkin kauemmas. Se alkaa aina tietysti pidemmän päälle näkymään myös päivän vireystilassa.


Vaikka nyt onkin vasta 25. päivä ja joululomaa jäljellä, niin teen itselleni listan. Sain Sara Parikka - Ilon ja inspiraation vuosi -kirjan eilen lahjaksi ja ahmaisin siitä muutamia inspiraation palasia jo omiinkin ajatuksiin ja sain sieltä hirveästi motivaatiota järjestää arjen rytmit kuntoon.
Ensi vuodesta on tulossa monin tavoin erilaisempi vuosi kuin aikoihin, niin rytmit ja rutiinit sekä oma hyvinvointi tulee olemaan ehdottomasti suuressa roolissa. Silloin myös perheen arkeen löytää enemmän energiaa.
Sitä kaivataan varsinkin, kun tänä syksynä pelkkä ulos pukeutuminen on ollut välillä työn takana ja sisäleikit ja puuhat on tuntunut olevan ykkösjuttuja.


Jo vuosien mittaan ole toitotellut itselleni, että minun pitäisi kuunnella omaa intuitiotani paremmin, sillä TODELLA usein se on ollut oikeassa. Ja nyt minun intuitio"kelloni" on hälytellyt jo monta kertaa ja olen joutunut hieman pakostakin sitä sammuttelemaan pakollisten asioiden vuoksi.

Ja niin, tottakai tietyt asiat ovat pakollisia, mutta silti se rytmi arjessa voisi määrittää, kuinka kuormittavaksi kaikki tulee. Ja kaikkea muuta, mistä tulee epämieluisa olo, voi rajoittaa. Ainakin niistä mitä itse koen nyt epämiellyttäväksi.


Tietynlaista itsekkyyttä tarvitsee opetella. Muutoin ainakin minä saatan jopa löytää katkeria ajatuksia ja marttyyrin asennetta itsestäni jos liikaa teen/joudun olemaan epämiellyttävissä tilanteissa vain "no minä siedän tämän pienen hetken" -asenteen vuoksi. Tiettyjä asioita tarvitseekin hieman sietää, mutta sitten toisia taas ei välttämättä.

 Ainakin päiväkotirytmi tulee kokemaan muutoksen ensi vuodesta ja poika saa viettää kotona paljon enemmän aikaa. Se jos mikä tuo meille muutosta, mutta vain ja ainoastaan positiivista. Ja siihen myös jos mihin tarvitaan sitä rytmiä ja rutiinia, vaikka pojan kanssa ne ei ole olleet ongelma, mutta päivät alkavat myös kotona sisältämään hieman muutakin kuin autoleikkejä ;)

En malta odottaa mitä ensi vuosi tuo tullessaan! ✨

❤:llä Moona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti